Samen met diverse partners werd de onderwijsconferentie “Met Alle Respect! “ georganiseerd.

Rutgers WPF

Veel scholen maken werk van sociale veiligheid en nemen hierin hun verantwoordelijkheid. Toch voelt niet iedere leerling zich veilig op school. Pesten, discriminatie, homofoob gedrag en seksuele grensoverschreiding komt nog steeds voor.  Voor veel scholen is het een zoekproces. Er is vaak wel een veiligheidsplan, een protocol bij incidenten is, en vertrouwenspersoon en er zijn gedragsregels.

Voor Rutgers WPF en haar partners aanleiding om aandacht hiervoor te vragen met de onderwijsconferentie “Met Alle Respect!”. Er werd in alle zalen van het TivoliVredenburg gebouw in Utrecht stil gestaan bij verschillende dillemma’s, lastige situaties en uitdagingen in de praktijk rondom sociale veiligheid. Het dagvoorzitterschap was in handen van Tarik Yousif (NPO).

Ook vertegenwoordigers van het Ministerie van OCW waren aanwezig om in gesprek te gaan met de aanwezigen.

Daarnaast was er een informatiemarkt.

Rutgers WPF heeft mij  gevraagd om de communicatie afdeling en projectleider te ondersteunen. Er was onderling nauw contact met de medewerkers van Rutgers WPF.  Ik was verantwoordelijk voor de logistieke en projectmatige werkzaamheden zoals indeling van alle zalen, routing, catering, techniek, aankleding, ontvangst van deelnemers.