FttH/FttX Congres

De aanleg van glasvezel tot in de huiskamer begint in Nederland aan een duidelijke opmars. Vandaar dat in 2009 het Ftth (Fiber to the home) Platform Nederland is opgericht. Dit platform heeft als missie de acceptatie en het gebruik van glasvezel bij alle stakeholders te vergroten. Dit moet leiden tot de concrete doelstelling dat Nederland in 2020 behoort tot de Top 3 wat betreft glasvezel-infrastructuur in de wereld met een landelijke dekkingspercentage van 80 procent.

Met een feestelijk Oprichtingsdiner in het Glazen Huis in Den Haag is het Platform officieel van start gegaan. Sprekers op deze avond waren onder andere Wim Deetman en Jan Davids.

Titeltje over wat meijer evenementen heeft gedaan

Het FttH Platform organiseerde 31 oktober 2012 het FttX Congres in De Flint te Amersfoort. Het congres stond in het teken van de economische en maatschappelijke vernieuwing. Na de ontwikkeling van ‘smart cities’ bereidt Nederland zich voor op de nabije toekomst, waarin werkgelegenheid en economische maatschappelijke groei de pijlers zijn voor een toekomstvaste samenleving. Aan het woord kwamen relevante stakeholders buiten het traditionele glasvezeldomein zoals Willem Vermeend, Henkjan Smits, Marijke van Hees en Hendrik Blokhuis.

Anke Meijer Evenementen nam de praktische organisatie van dit evenement voor haar rekening.